Skip to main content
1982-2022
40 jaar Jan de Bruijn elektro- en beveiligingstechniek

1-1-2022:

De kracht van een kleinschalig familiebedrijf.

Waar een klein bedrijf op de Slibbroek in Hilvarenbeek sterk in kan zijn. Dat is het verhaal van de onderneming in de elektrotechniek, die Jan de Bruijn samen met zijn vrouw Els in 1982 startte. Inmiddels is de zaak overgenomen door de jongere generatie, zoon Jeroen en zijn vrouw Sandra, maar de filosofie is dezelfde gebleven. Het toepassen van de modernste vormen van techniek die nu beschikbaar zijn, met steeds de wensen van de klant voor ogen.

Ontstaan

Jan de Bruijn leerde - na zijn opleiding tot elektricien- het vak bij Sjaak Tooten, een gerenommeerd  gemengd  bedrijf gevestigd aan de Gelderstraat in Hilvarenbeek. Jan werkte er vele jaren met plezier. Het was Sjaak die hem aanmoedigde de ontwikkelingen in de techniek te volgen, vakdiploma`s te halen. En dat heeft Jan gedaan. Na een aantal jaren diverse opleidingen te hebben gevolgd en in loondienst gewerkt bij grote en kleine bedrijven startte Jan samen met zijn vrouw Els een eigen elektro installatiebedrijf. Dat was januari 1982. Het bedrijf werd aan huis in de Gildelaan gevestigd.  Voornamelijk elektro-Installatiewerk en zo nu en dan wat verkoop van witgoed. Want de handelsgeest was Jan niet vreemd. De opgestarte zaak bleek een succes, maar blijven werken vanuit een woonwijk was niet ideaal. Daarom verhuisden Jan en Els met hun twee kinderen Ester en Jeroen in 1984 naar de Gelderstraat en kochten daar het bedrijfspand met woongedeelte. En vestigden daar hun elektro-installatiebedrijf en winkel in huishoudelijke apparaten.

Na jaren met plezier te hebben gewoond en gewerkt in de Gelderstraat, Jan dagelijks druk bezig als elektricien, Els in de winkel en doende met de administratie, verkochten ze het pand en verhuisden in 1995 naar een geheel nieuw bedrijfspand met woning aan industrieterrein Slibbroek en richtten daar al hun aandacht en kennis op het elektro-installatiebedrijf.

 In die jaren ontstond de bedrijfsfilosofie van Jan de Bruijn die eigenlijk nooit veranderd is. Persoonlijk contact via korte lijnen, makkelijk bereikbaar en flexibel blijven. Met deze instelling bouwde Jan de Bruijn Elektrotechniek in de loop der jaren een goede naam op.

Overname

Zoon Jeroen deed, na zijn mts-elektro opleiding, de nodige praktijkervaring op bij diverse bedrijven. Het was advies van vader om eerst buiten het eigen bedrijf kennis op te gaan doen. Eén van die bedrijven was gespecialiseerd in beveiligingstechniek, iets wat destijds in opmars was. Het trok zijn interesse en Jeroen besloot zijn kennis hiervan te optimaliseren. Hij volgde diverse opleidingen om als gecertificeerde beveiligingsmonteur zijn kennis en vakmanschap in de praktijk te kunnen brengen. Jeroen kwam in 2001 thuis in het bedrijf werken, eerder dan gedacht, dat had alles te maken met de ziekte van Jan, die hem later fataal zouden worden. Jeroen bracht ook de expertise van de beveiligingstechniek binnen in de onderneming. De bedrijfsnaam werd daarom uitgebreid naar “Jan de Bruijn elektro- én beveiligingstechniek”.

In 2006 volgde de overdracht van Jan en Els naar Jeroen en Sandra, maar de vanouds bekende service bleef gehandhaafd. “Wij zijn op dezelfde voet verdergegaan,” vertellen de huidige eigenaren. “Kleinschalig dus. 

 NU, VEERTIG JAAR LATER.

Wat heeft Jan de Bruijn Elektro- en Beveiligingstechniek de klant nu allemaal te bieden?

Dat komt in de praktijk neer op drie zaken.

Het belangrijkste is de aanleg van elektro-installaties in nieuwe woningen en aanpassingen in bestaande woningen of bedrijfspanden. Dat gebeurt in samenspraak met de eigenaren. Een lichtplan opmaken, compleet met armaturen is ook een van de mogelijkheden, het geeft duidelijk weer wat verlichting in huis kan doen, zowel functioneel als sfeerbepalend. Om dat alles in overeenstemming te brengen met wat de eindgebruiker voor ogen staat, daar is creativiteit en vakmanschap voor nodig. Bij uitbreidingen of aanpassingen in bestaande woningen is het gebruikelijk in samenspraak met de opdrachtgever naar een oplossing te zoeken. En als dat lukt, wat meestal wel het geval is, dan geeft dat voor beiden voldoening.

In de tweede plaats is er de aanleg van inbraak- beveiligingsinstallaties en intercominstallaties, zo gewild op afstand via de smartphone te bedienen. Het toepassen van de nieuwste ontwikkelingen, dat is elke keer weer een mooie uitdaging

Maar daarnaast blijft het bedrijf ook trouw aan het werk dat de basis is. “Onze storingsdienst!  Zeven dagen per week, vierentwintig uur per dag beschikbaar bij calamiteiten.  Bel me en ik ben er voor je. Je kunt mij zo nodig om advies vragen, zelfs als je een doe-het-zelver bent.”

Alleen een bedrijf dat vast verbonden is met de eigen regio kan zulke service bieden en doorgaan om de klant ter wille te zijn. Wat dat betreft is er in die veertig jaar niet veel veranderd, aldus Jeroen. Al zijn de technische mogelijkheden sinds mijn vader Jan met de zaak begon enorm toegenomen. Wat je bijvoorbeeld nu via een smartphone allemaal kunt regelen, aangaande beveiliging in en rondom huis, daar kon je toen niet eens van dromen!” Of vanuit je luie stoel je verlichting, gordijnen en zonwering bedienen. Of laadpalen plaatsen voor elektrische auto`s, het is een mooi vak vol ontwikkelingen. Het blijven volgen van (bij-) scholing om deze techniek op een vakkundige manier toe te passen is voor Jeroen dan ook een belangrijk gegeven.

En vooral plezier blijven houden in het werk en het contact met de klant en hun vertrouwen waarderen. Dat is wat Jeroen en Sandra hoog in het vaandel willen houden!!

En de bedrijfsnaam JAN de Bruijn elektro- en beveiligingstechniek?    Die houden ze in ere …

 

Jan de Bruijn Elektro- en beveiligingstechniek is aangesloten bij Techniek Nederland.

En gecertificeerd VEB beveiligingsbedrijf.