Skip to main content

Duurzame energie

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie over onze producten en/of diensten, stel ze direct hier!

ELEKTRISCH LADEN

Bent u eigenaar van een elektrische auto of overweegt u de aanschaf van een elektrische auto? Dan is het wenselijk, doch noodzakelijk om een laadpaal te plaatsen. Laadpalen zijn milieuvriendelijker en veiliger voor de stroomcapaciteit van auto’s, woningen en bedrijfspanden dan gewone wandcontactdozen. En het laden gaat hierdoor tot 8x sneller dan middels reguliere wandcontactdozen van 230Volt.

KWALITEIT EN ZEKERHEID VOOROP

Om kwaliteit te kunnen leveren geven wij de voorkeur aan laadoplossingen van Mennekes, New Motion of de EV-BOX. Met deze laadpalen kunt u uw elektrische auto smart, veilig en gemakkelijk laden. Ze zijn weerbestendig en compatibel met alle elektrische auto’s. Daarmee bent u verzekerd van een veilige en slimme laadoplossing.

Mocht u de voorkeur hebben voor een ander merk, of meer informatie willen over de verschillen, dan gaan wij uiteraard graag met u in gesprek en denken met u mee op zoek naar de beste oplossing voor het laden van uw elektrische auto.

Zonnepanelen

Energie is de drijfveer voor alles wat we doen. Het leidt tot positieve resultaten en veelal tot opbrengst. De zon is een van de grootste duurzame energiebronnen die we kennen. Energie die nu benut kan worden dankzij duurzame zonnepanelen. Jan de Bruijn elektro- en beveiligingstechniek levert kwalitatieve zonnepanelen die er ook nog eens strak uitzien, full black. Want het oog wil ook wat. De volledig zwarte zonnepanelen zorgen er namelijk voor dat ze minder opvallen op uw dak, maar juist opgaan in het aanzicht van uw woning of pand.

Advies op maat

Omdat elke vraag en situatie vraagt om een persoonlijk advies bieden wij u geheel vrijblijvend een intakegesprek aan om uw situatie te bekijken en een passende offerte te kunnen bieden. Wij kijken hierbij ook naar de omgeving van uw woning of bedrijfspand. Mocht er bijvoorbeeld veel schaduwvorming zijn op uw dak door bomen of overige panden rondom uw object dan kan ons advies ook zijn om juist geen zonnepanelen te plaatsen. Zo krijgt u van ons altijd een eerlijk en op maat gemaakt advies.

Werking van zonnepanelen

Met zonnepanelen kunt u zelf elektriciteit opwekken. Alle elektriciteit die u opwekt met uw zonnepanelen hoeft u niet af te nemen van uw huidige energieleverancier. Bij een zonnesysteem zetten zonnepanelen (1) doormiddel van zonnecellen zonlicht om naar gelijkspanning. De gelijkspanning die van uw zonnepanelen af komt, wordt met een omvormer (2) omgevormd tot wisselspanning. De wisselspanning die van de omvormer af komt wordt aangesloten op een aparte groep in uw meterkast (3). Uw huishoudapparatuur (4) gebruikt op deze manier de stroom die is opgewekt door uw zonnesysteem.

Als u meer stroom opwekt dan u gebruikt wordt deze stroom terug geleverd aan het net. De energiemeter loopt dan letterlijk terug. De terug geleverde energie wordt dan afgetrokken van het verbruik van uw huishoudapparatuur op een tijdstip dat de huishoudapparatuur meer energie verbruikt dan u opwekt. Dit wordt salderen genoemd.

Verschillende zonnepanelen

Er zijn verschillende type zonnepanelen op de markt. Zo zijn er polykristallijne en mono kristallijne zonnepanelen. Jan de Bruijn elektro- en beveiligingstechniek levert en monteert de mono kristallijne zonnepanelen, omdat deze meer elektriciteit opwekken. Mono kristallijne cellen hebben de beste opbrengst en zijn te herkennen aan de afgeronde hoeken. De cellen van mono kristallijne zonnepanelen zijn zwart met een donkerblauwe gloed.

De volledig zwarte mono kristallijne zonnepanelen hebben een zwarte rand en zwarte folie achter de mono kristallijne zonnecellen. Deze zwarte zonnepanelen hebben een nog hoger rendement en zien er fraai uit. Met name voor particuliere is dit een veel gevraagde zonnepaneel daar deze minder opvallen op het dak dan andere zonnepanelen.

Omvormers

Wij installeren enkel A-merk omvormers, deze zijn van de hoogste kwaliteit en u geniet hiermee van een lange technische levensduur. Het juiste type omvormer wordt gekozen aan de hand van de hoeveelheid zonnepanelen, de ligging van de zonnepanelen en de totale Watt Piek die u met uw zonnepanelen opwekt. De omvormer wordt dus aangepast aan uw zonnepanelensysteem om zo het optimale rendement te kunnen behalen.